Frankofiilit

Gastronomia

Syöminen ja juominen ovat tärkeä osa ranskalaista kulttuuria. Ranskalainen keittiö, la cuisine française, tunnetaan monipuolisesta ja laadukkaasta valikoimastaan.

Ohukaisia pitkin poikin

Ranskassa kynttilänpäivään liittyvät ohukaiset... ja kolikko

Lue lisää...

Vieraile ranskalaisessa juustokaupassa

Niitä on olemassa monia hyviä. Saammeko suositella käyntiä Laurent Duboisin luona?

Lue lisää...

Pastis on kesän maku

Kullankeltainen ja maultaan lakritsinen anisviina on täydellinen kesäjuoma.

Lue lisää...

Makeat ja värikkäät ranskalaisherkut

Tunnetko ranskalaisten macaron-leivosten tarinan?

Lue lisää...

Ranskalaisen leivän ja ranskanleivän ero

Ranskassa on jotakuinkin 300 erilaista juustoa. Erilaisia leipiä on myös runsaasti. Tässä muutama maininnan arvoinen...

Lue lisää...

Syö sujuvasti ranskalaisittain

Ranskalaisille ateria ei tarkoita pelkkää ruokaa. Heille ateriointi on oma taiteenmuotonsa, johon liittyy tietyt kirjoittamattomat säännöt, hienostunut näyttämöllepano ja vilkas seurustelu.

Lue lisää...

Kun ranskalainen puhuu Michelinistä, hän ei tarkoita renkaita

Kun veljekset André ja Edouard Michelin vuonna 1900 julkaisivat ensimmäisen Michelin-oppaansa, siinä puhuttiin lähinnä autoilusta ja renkaiden kulumisesta.

Lue lisää...

Kulinaristin viisi herkullisinta matkakohdetta Ranskassa

Jos gastronomiset matkakohteet kiinnostavat, kannattaa muistaa nämä paikat:

Lue lisää...