Salades

Caesar-salaatti kanavartaiden kera

Intro
Klassikkosalaatti, joka on jo itsessään ateria - ja jolle makua antaa herkullinen Emmental-juusto.
6 annosta
Président Emmental

Emmental on erityisen tunnettu kauniista reistään. Juustoa kypsytetään kaksi kuukautta, ja sen maku on pähkinäinen ja hienostuneen makea.

Katso lisätietoa -
Ainesosat & valmistus

2 romaine-salaattia

2 viipaletta hapanleipää

½ dl oliiviöljyä

Karkeaa suolaa

50 g Président Emmental-juustoa

Caesar-kastike

1 pastöroitu keltuainen

½ sitruunan mehu

1/2 tl Dijon-sinappia

2 anjovisfileetä

1 valkosipulinkynsi

1 dl ekstra neitsytoliiviöljy

Suolaa ja pippuria

250 g kananfileetä

Öljyä voiteluun

Huuhtele salaatti ja linkoa kuivaksi. Leikkaa salaatti poikittain 2 cm paksuiseksi. Kuutioi leipä. Lämmitä öljyä pannulla ja paahda leipä kullankeltaiseksi ja rapeaksi. Laita leipä talouspaperille ja ripottele päälle suolaa.

Caesar-kastike

Vaahdota keltuainen sitruunamehun ja sinapin kanssa paksuksi ja ilmavaksi. Lisää hienonnetut anjovisfileet ja puristettu valkosipuli. Vatkaa öljy seokseen koko ajan sekoittaen, kunnes seoksesta tulee paksua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita kastike hyvin salaattiin, jotta se jakaantuisi tasaisesti. Asettele salaatti krutonkien kera ja raasta päälle Emmental-juustoa.

Pujota kananfileet vartaille. Voitele öljyllä ja grillaa lämpimällä pannulla rapeiksi ja kunnes kana on kypsää. Tarjoile Caesar-salaatin kera.