Plat principal

Munakas sipulin, timjamin ja Président Bleu d’Auvergne -juuston kera

Intro
Tämä munakas on hyvä esimerkki pikaruuasta ranskalaisittain — nopea ja maukas.
1-2 annosta
Président Bleu d’Auvergne AOP

Sinihomejuusto Auvergen kauniilta, tuliperäiseltä alueelta. Pikantti tuoksu ja selkeä maku, jossa vivahde yrttistä mausteisuutta.

Katso lisätietoa -
Ainesosat & valmistus

1 sipuli

10 g voita

5 timjaminvartta

4 kananmunaa

1 dl maitoa

Suolaa

Pippuria myllystä

30 g Président Bleu d’Auvergne -juustoa

Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Sulata voi paistinpannulla, lisää sipuli ja timjami ja kuullota alhaisella lämmöllä, kunnes sipulisuikaleet tulevat pehmeiksi ja alkavat karamellisoitua, mausta suolalla ja pippurilla.

Vatkaa kananmunat kulhossa. Lisää maito, suola ja pippuri ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada kananmunaseos paistinpannulle sipulisuikaleiden päälle. Kun kananmunaseos on muutaman minuutin kuluttua alkanut hyytyä, Bleu d’Auvergne -kuutiot laitetaan munakkaan toiselle puoliskolle. Taita munakas ja paista vielä 1—2 min kunnes juusto on sulanut.

Nosta munakas lautaselle ja tarjoile välittömästi yhdessä rapean salaatin ja yrttien kera.