Plat principal

Munakas sipulin, timjamin ja sinihomejuuston kera

Intro
Tämä munakas on hyvä esimerkki pikaruuasta ranskalaisittain — nopea ja maukas.
1-2 annosta
Roquefort Société AOP 100g

Lampaanmaidosta tehty, klassinen, pastöroimaton juusto, joka on kypsytetty vuorten luolissa, kuten aito Roquefort kuuluukin. Hienostuneen suolainen makuelämys.

Katso lisätietoa -
Ainesosat & valmistus

1 sipuli

10 g voita

5 timjaminvartta

4 kananmunaa

1 dl maitoa

Suolaa

Pippuria myllystä

30 g Roquefort Société -juustoa

Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Sulata voi paistinpannulla, lisää sipuli ja timjami ja kuullota alhaisella lämmöllä, kunnes sipulisuikaleet tulevat pehmeiksi ja alkavat karamellisoitua, mausta suolalla ja pippurilla.

Vatkaa kananmunat kulhossa. Lisää maito, suola ja pippuri ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada kananmunaseos paistinpannulle sipulisuikaleiden päälle. Kun kananmunaseos on muutaman minuutin kuluttua alkanut hyytyä, kuutioitu sinihomejuusto laitetaan munakkaan toiselle puoliskolle. Taita munakas ja paista vielä 1—2 min kunnes juusto on sulanut.

Nosta munakas lautaselle ja tarjoile välittömästi yhdessä rapean salaatin ja yrttien kera.