Salades

Paahdettua selleriä luumujen, mantelin ja lehtisellerin kera

Intro
Tarjoile lämmin paahdettu selleri juustojen vastaparina juustopöydässä tai liharuokien lisukkeena.
10 annosta
Ainesosat & valmistus

1 juuriselleri

3 rkl omenaviinietikkaa

3 rkl kylmäpuristettua öljyä

suolaa ja pippuria

10 luumua

4 lehtisellerin vartta

50 g kokonaisia manteleita

1 rkl akaasiahunajaa

Kuori ja puolita juuriselleri. Laita puolikkaat uunivuokaan. Kaada päälle hieman etikkaa ja öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista juurisellerin puolikkaita uunissa 180 asteessa 50–60 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Ota selleri uunista ja anna jäähtyä.

Pilko luumut, lehtiselleri ja mantelit ja laita kulhoon. Lisää öljy, etikka, hunaja, suola ja pippuri ja sekoita ainekset karkeaksi kastikkeeksi. Pilko lämmin selleri isoiksi paloiksi ja kääntele palat kastikkeeseen. Anna vetäytyä 5–10 minuuttia ja mausta tarpeen mukaan.