L’accompagnement

Pienet kastanjapatongit

Intro
Kastanjat antavat patongille rouheaa makua. Niitä voi ostaa pakastettuna tai säilykkeenä.
10-12 kpl
Ainesosat & valmistus

15 g hiivaa

8 dl kädenlämpöistä vettä

1½ dl turkkilaista jogurttia (10 %)

2 rkl leipäsiirappia

1 kg vehnäjauhoja

200 g täysjyvävehnäjauhoja

35 g suolaa

400 g hienonnettuja kastanjoita (voi ostaa pakastettuna tai säilykkeenä)

Päivä 1

Liuota hiiva veteen. Lisää jogurtti ja leipäsiirappi ja sekoita kunnolla. Lisää vehnäjauhot, täysjyvävehnäjauhot ja suola. Vaivaa taikinaa 2–3 minuuttia, kunnes se on tasaista ja notkeaa. Lisää kastanjat ja vaivaa taikinaa vielä 2 minuuttia. Laita valmis taikina suureen öljyllä voideltuun kulhoon ja peitä talouskelmulla. Anna taikinan seistä jääkaapissa 24 tuntia.

Päivä 2
Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja jaa se pieniksi pitkulaisiksi patongeiksi veitsellä. Älä vaivaa taikinaa enää, jotta se säilyttää kuohkeutensa. Nosta leivät varovasti leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota 30–60 minuuttia kaksinkertaisiksi. Leikkaa leipiin viiltoja veitsellä ja paista uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja pinnalta ruskistuneita. Anna leipien jäähtyä ritilän päällä.