Laita video päälle

Plateau de fromage

Ranskalainen pääsiäiskattaus

Herkullisen juustopöydän kokoaminen ei ole vaikeaa. Inspiroidu pääsiäispöydästämme – tai luo omasi.

  • 1
    Katso lisätietoa -
    Président Petits Chèvres Doux

    Tuoretta vuohenjuustoa valmiiksi viipaloituna ja kätevässä pakkauksessa, jossa kaksi erillistä lokeroa. Kermainen ja mieto maku, joten juusto sopii monenlaisiin ruokiin.

  • 2
    Katso lisätietoa -
    Président Petit Brie 500 g

    Ihastuttava brie, jonka maku on antelias ja aromaattinen. Juusto on heti valmis syötäväksi, mutta sen maku kehittyy ja syvenee vielä iän myötä.

  • 3
    Katso lisätietoa -
    Roquefort Société AOP 100g

    Lampaanmaidosta tehty, klassinen, pastöroimaton juusto, joka on kypsytetty vuorten luolissa, kuten aito Roquefort kuuluukin. Hienostuneen suolainen makuelämys.

Ainesosat & valmistus

Kuivatut omenat ja päärynät

1 dl vettä

25 g sokeria

2 omenaa

2 päärynää

Laita vesi ja sokeri kattilaan ja anna kiehua, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä. Viipaloi omenat ja päärynät ohuiksi viipaleiksi (noin 1 mm) vihannesmandoliinilla. Älä poista siemenkotia, koska ne näyttävät kauniilta kuivatuissa hedelmissä. Kasta viipaleet jäähtyneeseen sokeriliemeen ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivaa viipaleita uunissa 80–100 asteessa mielellään kiertoilmalla noin 1–1½ tuntia, kunnes ne ovat rapeita, mutta eivät ole saaneet väriä. Anna viipaleiden jäähtyä, ennen kuin laitat ne tiiviiseen purkkiin käyttöä odottamaan.

Paahdetut, hillotut latva-artisokat ripauksella rosmariinia

12–14 kpl latva-artisokkia

1 kokonainen tuore valkosipuli

10 rosmariininoksaa

½ dl oliiviöljyä

3 rkl omenaviinietikkaa

merisuolaa ja pippuria myllystä

Poista uloimmat lehdet latva-artisokista niin, että jäljelle jäävät vain pohja ja sisälehdet.

Puolita latva-artisokat ja kaavi parrat pois lusikalla. Laita latva-artisokan puolikkaat vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Paloittele kuorittu valkosipuli ja huuhtele rosmariini kylmällä vedellä. Lisää valkosipuli, rosmariininoksat, öljy, etikka, suola ja pippuri latva-artisokkien päälle.

Kääntele latva-artisokkia, jotta ainekset sekoittuvat. Paista latva-artisokkia uunissa 140–150 asteessa 25–30 minuuttia. Kääntele paistamisen aikana, jotta latva-artisokat kypsyvät tasaisesti.

Ota latva-artisokat uunista, anna jäähtyä hieman ja tarjoile juuston lisukkeena.