Plat principal

Ranskalainen Quiche-piiras

Intro
Nauti piiras lämpimänä salaatin kanssa tai ota pala mukaasi piknikille tai retkievääksi.
1 pientä
Président Sainte Maure

Vuohenjuusto, jossa hieno, ohut valkohomeinen pinta. Juuston maku kehittyy huomattavasti kypsymisen ja iän myötä muuttuen miedosta selvästi luonteikkaammaksi.

Katso lisätietoa -
Ainesosat & valmistus

n. 250 g piirakkataikinaa – tarvittaessa

valmiina ostettua

n. 1kg kuivattuja papuja

100 g Président St Maure -juustoa

½ l kuohukermaa

5 kananmunan keltuaista

suolaa ja pippuria

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli piirakkataikina pienessä määrässä jauhoa ja aseta se kakkuvuokaan. Pistele pohjaa haarukalla ja aseta se pakastimeen 10 minuutiksi. Aseta folio pohjan päälle ja kaada siihen pavut. Paista pohjaa 5–10 minuuttia, kunnes se on kullanvärinen.

Heitä pavut pois (tai säästä ne toiseen kertaan) ja poista folio. Sekoita juusto, kerma ja munankeltuaiset yleiskoneessa, mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä uuni 175 asteeseen. Levitä juustokerma piirakkapohjalle ja paista piirasta n. 25 minuuttia, kunnes se on kiinteytynyt. Tarjoile salaatin kanssa.