Plateau de fromage

Kun ystävät tapaavat

Naisellisen elegantti ja tyylikäs juustolautanen katettuna kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Nyt ei säästellä yksityiskohdissa, vaan luodaan täydelliset puitteet herkulliselle makuelämykselle.

  • 1
    Katso lisätietoa -
    Président Emmental

    Emmental on erityisen tunnettu kauniista reistään. Juustoa kypsytetään kaksi kuukautta, ja sen maku on pähkinäinen ja hienostuneen makea.

  • 2
    Katso lisätietoa -
    Président Bio Camembert

    Normandialainen luomumaidosta valmistettu Camembert, jonka mieto maku syvenee ja muuttuu kermaisemmaksi juuston kypsyessä.

  • 3
    Katso lisätietoa -
    Président Brie Annospalat

    Kahdeksan annosta brietä yksittäispakattuna. Täydellinen valinta picnic-koriin, aamiaispöytään tai välipalaleivälle.

  • 4
    Katso lisätietoa -
    Président Bleu d’Auvergne AOP

    Sinihomejuusto Auvergen kauniilta, tuliperäiseltä alueelta. Pikantti tuoksu ja selkeä maku, jossa vivahde yrttistä mausteisuutta.

  • 5
    Katso lisätietoa -
    Président Terroir

    Kauniin oranssi, kermainen ja täyteläisen makuinen punakittijuusto Normandiasta. Itsestäänselvä valinta jokaiselle juustotarjottimelle.

Ainesosat & valmistus

Paahdettua selleriä luumujen, mantelin ja lehtisellerin kera

1 juuriselleri

3 rkl omenaviinietikkaa

3 rkl kylmäpuristettua öljyä

suolaa ja pippuria

10 luumua

4 lehtisellerin vartta

50 g kokonaisia manteleita

1 rkl akaasiahunajaa

Kuori ja puolita juuriselleri. Laita puolikkaat uunivuokaan. Kaada päälle hieman etikkaa ja öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista juurisellerin puolikkaita uunissa 180 asteessa 50–60 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Ota selleri uunista ja anna jäähtyä.

Pilko luumut, lehtiselleri ja mantelit ja laita kulhoon. Lisää öljy, etikka, hunaja, suola ja pippuri ja sekoita ainekset karkeaksi kastikkeeksi. Pilko lämmin selleri isoiksi paloiksi ja kääntele palat kastikkeeseen. Anna vetäytyä 5–10 minuuttia ja mausta tarpeen mukaan.

Kotitekoinen näkkileipä kaurahiutaleista ja siemenistä

1 dl kaurahiutaleita (tai spelttihiutaleita)

1 dl seesaminsiemeniä

1 dl pellavansiemeniä

1 dl auringonkukansiemeniä

1 dl kurpitsansiemeniä

2 dl vehnäjauhoja

2 dl täysjyvävehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2,5 tl suolaa

2 dl vettä

1¼ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

Laita kaikki siemenet sekä vehnäjauhot, täysjyvävehnäjauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon ja sekoita. Lisää vesi ja öljy. Sekoita taikinaksi. Laita leivinpaperia pöydälle, kaada puolet taikinasta leivinpaperin päälle ja laita kerros leivinpaperia taikinan päälle. Kauli taikina ohueksi (noin 1–2 mm) leivinpaperien välissä, siirrä taikina uunipellin päälle ja poista päällimmäinen leivinpaperi. Tee sama toiselle taikinapuolikkaalle. Leikkaa taikina neliön mallisiksi paloiksi ja paista esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.

Kuivatut omenat ja päärynät

1 dl vettä

25 g sokeria

2 omenaa

2 päärynää

Laita vesi ja sokeri kattilaan ja anna kiehua, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä. Viipaloi omenat ja päärynät ohuiksi viipaleiksi (noin 1 mm) vihannesmandoliinilla. Älä poista siemenkotia, koska ne näyttävät kauniilta kuivatuissa hedelmissä.

Kasta viipaleet jäähtyneeseen sokeriliemeen ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivaa viipaleita uunissa 80–100 asteessa mielellään kiertoilmalla noin 1–1½ tuntia, kunnes ne ovat rapeita, mutta eivät ole saaneet väriä. Anna viipaleiden jäähtyä, ennen kuin laitat ne tiiviiseen purkkiin käyttöä odottamaan.