Plat principal

Moules frites

Intro
Moules frites on bistron ruokalistan klassikko, mutta voit helposti valmistaa sen itsekin. Osta tuoreita sinisimpukoita kalakauppiaalta — ja aaltojen solina ja maukas maku ovat kätesi ulottuvilla.
4 annosta
Président valkosipuli- ja yrttirondelé

Lounais-Ranskan Garonnen valkosipuli on paras laatuaan. Sen maistaa myös tässä tuorejuustossa, johon on lisäksi lisätty yrttejä.

Katso lisätietoa -
Ainesosat & valmistus

1 – 1,5 kg simpukoita

1 salottisipuli

1 valkosipulin kynsi

½ fenkoli

2 rkl oliiviöljyä

5 timjaminvartta

1 nippu lehtipersiljaa

3 dl valkoviiniä

75 g Président Rondelé -juustoa

Pese simpukat huolellisesti kylmässä vedessä, jotta kaikki hiekka tulee ulos. Kuori skalottisipuli ja valkosipuli, silppua sipulit ja fenkoli hienoiksi. Nosta kattila liedelle, lisää öljy ja yrtit kattilaan ja anna kiehua 1—2 min, kunnes se vetäyty hiukan, mutta ei saa väriä. Lisää simpukat ja valkoviini kattilaan ja anna kypsyä höyryssä 3—5 min, kunnes kaikki simpukat ovat avautuneet. Ne, jotka eivät ole auenneet, heitetään pois.

Kaada simpukoiden liemi tehosekoittimeen yhdessä Rondelén kanssa ja sekoita tasaiseksi keitoksi/kastikkeeksi. Kaada kastike simpukoiden päälle kattilaan ja sekoita.

Nosta kattila levyltä ja tarjoile simpukat välittömästi ja koristele kastikkeella ja persiljalla. Nauti maukkaan leivän ja ranskalaisten kanssa.