Gastronomia

Kun ranskalainen puhuu Michelinistä, hän ei tarkoita renkaita

Opaskirjan teon motiivina oli aikanaan se, että ranskalaiset ajoivat liian vähän. Oppaan tehtävänä oli innostaa kansan vilkkaampaan maanteiden käyttöön. Tänä päivänä oppaan tehtävä on jalostunut tyystin toiseksi. Opasta julkaistaan kaikkialla maailmassa, ja siitä on kasvanut jo merkittävää liiketoimintaa itsessään. Nykyisin Michelin-luokitus on saanut myös oman appsinsa, jossa ruoka arvioidaan asteikolla 1-3, kun taas tunnelma, palvelu ja yleisvaikutelma asteikolla 1-5.

Michelin-tähtien merkitys:
* = Erinomainen ravintola kategoriassaan.
** = Fantastinen ravintola, joka on ehdottomasti vierailun arvoinen.
*** = Ainutlaatuinen ravintola, jonne kannattaa matkustaa kauempaakin.

Vuodesta 1930 lähtien Michelin-oppaaseen on otettu mukaan myös ravintoloita, jotka tarjoavat poikkeuksellisen hyvää ruokaa edulliseen hintaansa nähden. Näille parhaan hinta-laatusuhteen omaaville ravintoloille on myönnetty ns. Bib Gourmand -arvonimi Michelinin kuuluisan rengasmieshahmon mukaan.