Gastronomia

Ranskalaisen leivän ja ranskanleivän ero

Oletko seissyt ranskalaisen leipomon tiskillä ja tuntenut olosi hämmentyneeksi tarjonnan edessä? Jottet päätyisi siihen kuuluisaan patonkiin, saanemme antaa sinulle muutaman vinkin. Kuinka monta ranskalaista ​​leipää muuten tunnet? Kokeilepa.

Couronne: Kruununmuotoinen leipä, jonka keskellä on reikä.

Beignets: Muistuttaa donitsia hillon kanssa tai ilman.

Flute: Patonkia muistuttava, mutta kaksi kertaa isompi

Bâtard: Nimen suora käännös tarkoittaa paskiaista. Leipä on kuin pieleen mennyt patonki. Joko puolet sitä pienempi tai vain oudon muotoinen.

Ficelle: “Jono”. Nimensä mukaisesti todella pitkä ja ohut leipä, joka kuivuu ohuutensa takia nopeasti.

Pain de campagne tai pain miche: Maalaisleipä. Vaihtelee suuresti. Tehty yleensä karkeista vehnä- tai ruisjauhoista.

Pain complet: Täysjyväleipä.

Pain aux céréales: Myslileipä.

Pain de seigle eller pain noir: Ruisleipä.

Pain bis: Leivottu ruisjauhoista.

Pain au Levain: Hapanleipä.

Pain azyme eller pain juif: Happamaton leipä. Juutalainen ruoka paaston aikana.

Brioche: Makea leipä, johon on käytetty enemmän munia, voita ja sokeria kuin tavalliseen leipään. Käytetään usein leivän sisään tehtävissä ruoissa ja pasteijoissa.

Pain cramique: Muistuttaa briossia, lisänä rusinoita.

Pain de mie: Paahtoleipä.

Pain aux noix: Pähkinöillä.

Pain aux olives: Oliiveilla.

Pain aux lardons: Pekonilla.

Pain à l’ail: Valkosipulilla.

Pain au froment: 100 % vehnäjauhoista.

Pain boule: Perinteinen pyöreä leipä.

Pain brié: Runsaan voin kanssa valmistettu normandialainen vehnäjauholeipä.

Pain d’épices: Hunajalla ja mausteilla maustettu rukiinen leipä, joka muistuttaa englantilaista piparkakkua.

Pain de maïs: Maissileipä.

Pain au son: Vehnänleseistä.

Pain déjeunette: Aamiaispatonki. Pienempi kuin tavallinen patonki.

Pain forgeron: Auringonkukansiemenistä, seesaminsiemenistä ja pellavansiemenistä.

Vinkki Pariisin visiitille: Poikkea Boulangerie Poilane -putiikissa (Rue du Cherche-Midi) ja maista legendaarista Poilane-leipää.