Gastronomia

Tori on aina mukavampi kuin supermarketti

Torit ovat olennainen osa ranskalaista kulttuuria, jota edes kaikkein nykyaikaisimmat ja suurimmat hypermarketit eivät ole pystyneet vaarantamaan. Torilla ruoka on tuoreempaa ja enemmän läsnä makuineen, hajuineen ja väreineen. Voit tunnustella ja pyytää maistiaisia tuotteista, kysellä  juustokauppiaalta vinkkejä tai jututtaa kalastajaa. Tunnelma toreilla on sydämellinen ja välitön.

Tässä muutamia huolella valittuja toreja, joissa kannattaa poiketa, kun seuraavan kerran vierailet Pariisissa.

 

 

 

Marché Bastille
Lähellä Place de la Bastillea, osoitteessa Boulevard Richard Lenoir, 11:e arrondissementet. Auki torstaisin ja sunnuntaisin klo 7-14.30.

Vieraile Bastillessa torstaina tai sunnuntaina ja voit samalla nauttia Pariisin suurimmista markkinoista.

 

Marché Mouffetard
Osoitteessa Rue Mouffetard, 5:e arrondissementet. Auki tiistaista lauantaihin klo 8-19.30, sunnuntaisin klo 8-12.

Liha-, kala- ja vihanneskauppiaita ja kaikkia muita mahdollisia ihastuttavissa pikkupuodeissa kadun varrella.

Marché aux Enfants Rouges
Osoitteessa 39 rue de Bretagne, 3:e arrondissementet. Auki tiistaista perjantaihin klo 8.30-13 & 16-19.30, lauantaisin 16-20, sunnuntaisin 8.30-14.

Marokkolaisia, italialaisia, libanonilaisia, japanilaisia ja ranskalaisia raaka-aineita ja take away -ruokaa. Tori on nimetty 1600-luvulta peräisin olevan orpokodin mukaan, jossa lapset puettiin punaisiin nuttuihin.

Marché des Batignolles
Osoitteessa 64 rue des Batignolles, 17:e arrondissementet. Auki lauantaisin klo 9-14.

Ekologisia raaka-aineita suoraan maaseudulta. Torin toinen nimi onkin Marché biologique des Batignolles. Tarjolla mm. vehnäruohoshotteja, tuoretta maitoa ja vuohenmaitoa.

Marché Monge
Osoiteessa Place Monge, 5:e arrondissementet. Auki tiistaisin ja perjantaisin klo 7-14.30, sunnuntaisin 7-15.

Place Monge sijaitsee lähellä Latinalaiskorttelin keskustaa, joka kolmena päivänä viikossa muuttuu pikkukaupungin tunnelmaa uhkuvaksi ruokatoriksi. Täällä kaiken perustana on raaka-aineiden alkuperä, laadukkuus ja tuoreus.