Gastronomia

Kulinaristin viisi herkullisinta matkakohdetta Ranskassa

Vuoret

Alpit, Pyreneiden vuoristo ja Jura-vuoret ovat vuoristokeittiön tyyssijoja. Sen keskiöstä löytyvät keitot, juustot ja leikkeleet. Otetaan esimerkiksi luonnonkaunis Cauterets, jossa voit talvisin hiihtää lumisilla vuorilla ja kesäisin vaeltaa niittyjen ja jokien lomassa. Oli vuodenaika mikä vain, esimerkiksi Bedau-ravintola tarjoaa sinulle paikallisista raaka-aineista valmistetun, aidon maalaislounaan.

 

 

Lounais-Ranska

Cassoulet, poule au pot, tryffelit ja ankka. Otollisempaa paikkaan niiden nauttimiseen et löydä kuin Perigord ja Landes. Purjehdi tai melo Dordogne-joella, joka kulkee läpi viehättävien, vanhojen Lounais-Ranskan kaupunkien. Valitse kiehtovimman näköinen kaupunki ja pysähdy nautinnolliselle lounaalle.

Kuvat: synamosquito / CC

 

 

Bretagne

Crêpit ja rillettet, Cancalen osterit ja jylhän karut ja vaikuttavat kalliorannat.

Ota kohteeksesi vaikkapa Quimper, joka on tunnettu paitsi käsinmaalatusta posliinista myös Bretagnen parhaista ohukaisista. Valitse vaikkapa “Crêperie du Roi d’idi”, jonka kehutaan olevan täysin ainutlaatuinen.

 

Kuvat: Javier Vieras / CC

Etelä-Ranska

Laventeli, auringonpaiste, Provence ja Välimeri. Kaiken keskiössä on oliiviöljy, joka käy yksinkertaiseksi kastikkeeksi niin kalalle kuin kasviksillekin. Eikä unohtaa sovi ikisuosikki bouillabaissea.

Tutustu paikallisviineihin ja koe aito viininmaistajaisten tunnelma Châteauneuf-du-Papen kuuluisalla viinialueella, esimerkiksi Les Caves Saint Charles’n viinikellarissa.

Kuvat: Vincent_AF / CC

Alsace

170 kilometrin mittainen viinireitti kulkee läpi gastronomisen paratiisin sukeltaen niin ranskalaiseen kuin saksalaiseenkin ruoka- ja juomakulttuuriin, kattaen kulinaristiset herkut aina hanhenmaksasta hapankaaliin.

Poikkea esim. Colmarissa, Vapaudenpatsaan luoneen kuvanveistäjä Frederic-Auguste Bartholdin kotikaupungissa. Kukka-asetelmin koristeltujen siltojen ja kanavien puhkoma ihastuttava kaupunki tunnetaan myös pikku-Venetsiana.

 

Kuva: alh1 / CC