Apéritif & Entrée
Arancini
ripaus sahramia
1 rkl valkoviiniä
40 g vantrèchea tai pancettaa tai muuta pekonia
1 pieni sipuli
1⁄2 l vettä
300 g risottoriisiä
2 rkl voita
suolaa ja pippuria
2 kananmunaa
50 g emmental-juustoa
n. 1 dl vehnäjauhoja
n. 1 dl korppujauhoja
1 l öljyä paistamiseen
Laita sahrami pieneen kuppiin valkoviinin kanssa ja anna maustua. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista pannulla hienonnetun sipulin kanssa. Kiehauta vesi ja lisää riisi. Anna kiehua kannen alla välillä sekoittaen. On tärkeää, että riisit ovat al dente. Jos riisit jäävät liian koviksi, voit lisätä vähän vettä. Sekoita keitetty riisi sahramiin ja pekoni-sipuliseokseen.
Mausta voilla, suolalla ja pippurilla. Kun riisit ovat hieman jäähtyneet, lisää kananmuna.
Kuutioi juusto. Muotoile riisistä käsin pieni pyörykkä ja paina juustopala keskelle. Viimeistele pyörykkä pyörittelemällä sitä käsien välissä. Kasta pyörykkä sen jälkeen vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin. Paista pyörykät reilussa öljymäärässä ja valuta talouspaperin päällä. Laita pyörykät lopuksi uuniin 5–10 minuutiksi ja tarjoile heti.