Apéritif & Entrée

Arancini

Intro
Arancini on sisilialainen erikoisuus – pieniä risottopyöryköitä, joiden sisällä on juustotäyte.
noin 10 kpl
Ainesosat & valmistus

ripaus sahramia

1 rkl valkoviiniä

40 g vantrèchea tai pancettaa tai muuta pekonia

1 pieni sipuli

1⁄2 l vettä

300 g risottoriisiä

2 rkl voita

suolaa ja pippuria

2 kananmunaa

50 g emmental-juustoa

n. 1 dl vehnäjauhoja

n. 1 dl korppujauhoja

1 l öljyä paistamiseen

Laita sahrami pieneen kuppiin valkoviinin kanssa ja anna maustua. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista pannulla hienonnetun sipulin kanssa. Kiehauta vesi ja lisää riisi. Anna kiehua kannen alla välillä sekoittaen. On tärkeää, että riisit ovat al dente. Jos riisit jäävät liian koviksi, voit lisätä vähän vettä. Sekoita keitetty riisi sahramiin ja pekoni-sipuliseokseen.
Mausta voilla, suolalla ja pippurilla. Kun riisit ovat hieman jäähtyneet, lisää kananmuna.
Kuutioi juusto. Muotoile riisistä käsin pieni pyörykkä ja paina juustopala keskelle. Viimeistele pyörykkä pyörittelemällä sitä käsien välissä. Kasta pyörykkä sen jälkeen vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin. Paista pyörykät reilussa öljymäärässä ja valuta talouspaperin päällä. Laita pyörykät lopuksi uuniin 5–10 minuutiksi ja tarjoile heti.