Apéritif & Entrée

Munakohokas

Intro
Voit käyttää muffinivuokia näiden kauniiden kohokkaiden valmistamiseen. Ne sopivat hyvin myös brunssille.
4 annosta
Ainesosat & valmistus

4 pientä parsakaalin kukintoa

öljyä

20–30 g korppujauhoja

4 palaa emmental-juustoa, noin 4 x 10 g

6 kirsikkatomaattia

4 kananmunaa

4 rkl kermaa

ripaus chilijauhetta

Lisukkeet

8 viipaletta paistettua pekonia tai 8 paistettua nakkia

hienonnettua purjoa

salaattia

Keitä parsakaali kypsäksi niin, että se jää vähän napakaksi. Voitele neljä pientä vuokaa öljyllä. Lisää jokaiseen vuokaan ruokalusikallinen korppujauhoja ja jauhota ne kauttaaltaan. Ravista ylimääräiset korppujauhot pois. Lisää vuokiin 1 parsakaalin kukinto, 1 juustokuutio ja 3 puolitettua kirsikkatomaattia. Vatkaa munat ja kerma ja mausta chilijauheella, suolalla ja pippurilla. Kaada munaseos vuokiin. Paista kohokkaita uunissa 185 asteessa 25–35 minuuttia, kunnes ne ovat asettuneet. Tarjoile heti pekonin, purjon ja salaatin kanssa.