Desserts

Roquefort ja vaniljahillotut marjat

Intro
Suolainen ja makea maistuvat hienosti yhdessä. Ja nämä vaniljassa säilötyt marjat sopivat aivan erityisen hyvin suolaisen Roquefortin kanssa.
6 annosta
Roquefort Société AOP 100g

Lampaanmaidosta tehty, klassinen, pastöroimaton juusto, joka on kypsytetty vuorten luolissa, kuten aito Roquefort kuuluukin. Hienostuneen suolainen makuelämys.

Katso lisätietoa -
Ainesosat & valmistus

1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua

50 g sokeria

1 vaniljatangon siemenet

200 g marjoja,_esim. karhunvatukoita, mustikoita tai vadelmia

200 g roquefort-juustoa

Laita appelsiinimehu, sokeri ja vaniljansiemenet kattilaan ja kiehauta lientä, kunnes sokeri on sulanut. Ota kattila hellalta ja anna liemen jäähtyä.

Kaada jäähtynyt liemi marjojen päälle ja tarjoie roquefort-juuston kera.

VINKKI: Pikkupurtavaa
Leikkaa päivän vanhasta leivästä viipaleita ja paahda uunissa rapeiksi. Tarjoile leivät Rondelé Bleun kera.