Desserts
Roquefort ja vaniljahillotut marjat
Intro
Suolainen ja makea maistuvat hienosti yhdessä. Ja nämä vaniljassa säilötyt marjat sopivat aivan erityisen hyvin suolaisen Roquefortin kanssa.
6
annosta
Roquefort Société AOP 100g
Lampaanmaidosta tehty, klassinen, pastöroimaton juusto, joka on kypsytetty vuorten luolissa, kuten aito Roquefort kuuluukin. Hienostuneen suolainen makuelämys.
Katso lisätietoa
-
Ainesosat & valmistus
1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
50 g sokeria
1 vaniljatangon siemenet
200 g marjoja,_esim. karhunvatukoita, mustikoita tai vadelmia
200 g roquefort-juustoa
Laita appelsiinimehu, sokeri ja vaniljansiemenet kattilaan ja kiehauta lientä, kunnes sokeri on sulanut. Ota kattila hellalta ja anna liemen jäähtyä.
Kaada jäähtynyt liemi marjojen päälle ja tarjoie roquefort-juuston kera.
VINKKI: Pikkupurtavaa
Leikkaa päivän vanhasta leivästä viipaleita ja paahda uunissa rapeiksi. Tarjoile leivät Rondelé Bleun kera.