Apéritif & Entrée

Viiriäisenmunat ja kotona valmistettu majoneesi

Intro
Munat liittyvät kiinteästi pääsiäseen, mutta maistuvat myös koko loppuvuoden.
6 annosta
Ainesosat & valmistus

12 viiriäisenmunaa

Majoneesi

1 tl karkeaa suolaa

1 tl Dijon-sinappia

2 pastöroitua keltuaista

1 1/2 dl ekstra neitsytoliiviöljyä

1/2 sitruunan mehu

Vastajauhettua pippuria

Majoneesi

Laita suola ja Dijon-sinappi kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää keltuaiset ja vatkaa yhteen. Lisää öljy tipoittain, koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Majoneesista tulee hiljakseen paksumpaa. Vatkaa, kunnes öljy loppuu. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla.

Keitä viiriäisenmunia n. 5 min. ja tarjoile majoneesin kera.

VINKKI: Kaikkien majoneesin ainesten on oltava huoneenlämpöisiä, muuten majoneesi leikkaantuu.