Apéritif & Entrée
Viiriäisenmunat ja kotona valmistettu majoneesi
Intro
Munat liittyvät kiinteästi pääsiäseen, mutta maistuvat myös koko loppuvuoden.
6
annosta
Ainesosat & valmistus
12 viiriäisenmunaa
Majoneesi
1 tl karkeaa suolaa
1 tl Dijon-sinappia
2 pastöroitua keltuaista
1 1/2 dl ekstra neitsytoliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
Vastajauhettua pippuria
Majoneesi
Laita suola ja Dijon-sinappi kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää keltuaiset ja vatkaa yhteen. Lisää öljy tipoittain, koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Majoneesista tulee hiljakseen paksumpaa. Vatkaa, kunnes öljy loppuu. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla.
Keitä viiriäisenmunia n. 5 min. ja tarjoile majoneesin kera.
VINKKI: Kaikkien majoneesin ainesten on oltava huoneenlämpöisiä, muuten majoneesi leikkaantuu.