Plat principal
Brie-juustolla, bulgurilla ja mausteyrteillä täytetyt uunitomaatit
Klassinen briejuusto ohuella valkohomekerroksella. Juusto leikataan lohkoiksi kolmen kilon brietahkoista, minkä ansiosta juusto on erityisen kermaista.
8 tomaattia
1 sipuli
4 lehtisellerin vartta
2 rkl oliiviöljyä
2 dl keitettyä bulguria
1/2 nippu persiljaa
1/2 nippu kirveliä
1/2 nippu basilikaa
suolaa ja pippuria
100 g Président Brie -juustoa
Leikkaa tomaateista yläosa irti ja koverra sisukset pois teelusikalla. Purista sisukset siivilän läpi kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi selleri ohuelti ja kuullota nopeasti paistinpannulla yhdessä sipulin kanssa ruokalusikallisessa oliiviöljyä. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita seos keitettyyn bulguriin. Lisää hieman tomaattimehua hienonnettujen yrttien joukkoon.
Täyte ei saa uida mehussa, vaan sen on tarkoitus saada hieman makua. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää jokaiseen tomaattiin brie-palanen ja kaada täyte päälle. Lisää lopuksi pieni pala brie-juustoa ja laita tomaatin yläosa päälle. Laita tomaatit voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Paista tomaatteja uunissa 225 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat läpikypsiä.
Tarjoile tomaatit heti paistamisen jälkeen. Tomaatit sopivat pääruoaksi runsaan salaatin ja leivän kanssa. Ne sopivat myös pääruoan lisukkeeksi.