Plat principal

Quiche Lorraine

Intro
Klassinen lounasruoka. Quiche Lorraine voidaan tarjoilla myös kylmänä tai voit paistaa sen etukäteen ja lämmittää ennen tarjoilua.
10-12 palaa
Ainesosat & valmistus

Piirastaikina:

170 g voita

250 g jauhoja

1 tl suolaa

1 kananmuna

Hiukan kylmää vettä

Täyte:

200 g hyvää pekonia

150 g emmental-juustoa pieninä kuutioina (tai jotain muuta keltaista juustoa)

5 dl täysmaitoa

2 kananmunaa

2 kananmunankeltuaista

Suolaa

Pippuria myllystä

Raastettua muskottia

Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi ja nypi se jauhojen ja suolan kanssa taikinaksi, lisää kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan seistä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Leikkaa pekoni kuutioiksi, käytä hyvää kuivasuolattua pekonia.

Paista pekonikuutiot paistinpannulla kullanruskeiksi, mutta ei täysin rapeiksi, nosta ne pannulta ja anna hiukan jäähtyä.

Kaaviloi taikina ohueksi leivitetyllä pöydällä, nosta taikina voideltuun piirasvuokaan ja pistele pintaan reikiä haarukalla ja laita leivinpaperia pohjalle ja reunoihin. Täytä kuivilla pavuilla, suolalla tai riisillä ja paista 10—15 minuuttia 180-asteessa, jotta piirastaikina esipaistuu ja istuu piirasvuokaan. Ota piirasvuoka ulos uunista, poista pavut ja leivinpaperi, laita pekoni ja juusto taikinan päälle.

Sekoita maito, kananmunat ja kananmunankeltuaiset, mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla muskotilla. Kaada kananmunaseos piirasvuokaan ja paista esilämmitetyssä uunissa noin 25 minuttia kunnes piiraan pinta kullanruskea ja kananmunaseos on hyytynyt. Ota piiras ulos uunista ja anna seisoa 10—15 minuuttia ennen tarjoilua.