Plat principal

Paistettua munakoisoa, tomaattia ja vuohenjuustoa

Intro
Ateria voidaan haluttaessa valmistaa paistovalmiiksi hyvissä ajoin edellisenä päivänä.
4 annosta
Président Sainte Maure

Vuohenjuusto, jossa hieno, ohut valkohomeinen pinta. Juuston maku kehittyy huomattavasti kypsymisen ja iän myötä muuttuen miedosta selvästi luonteikkaammaksi.

Katso lisätietoa -
Ainesosat & valmistus

2 munakoisoa 8–10 siivuina pitkittäin

175 g Président St Maure -juustoa

1 ruukku basilikaa

n. 7 dl tomaattikastiketta – tarvittaessa

valmiina ostettua

50 g parmesanjuustoa raastettuna

suolaa

vähän oliiviöljyä

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Munakoisoviipaleet asetetaan ritilän päälle, suolataan, voidellaan öljyllä ja paistetaan kullankeltaisiksi n. 20 minuutissa – tarvittaessa kahdessa erässä, jos ritilöitä on vain yksi. Muista asettaa pelti alle!

Nypi basilika ja levitä lehdet ja murennettu vuohenjuusto pieninä kasoina paistetuille munakoisoviipaleille ja taita ne yhteen.

Levitä vähän tomaattikastiketta uunivuoan pohjalle. Aseta munakoisopaketit vuokaan. Kaada jäljellä oleva kastike niiden päälle ja raasta vielä päälle parmesanjuustoa. Ruoka voidaan valmistaa paistovalmiiksi hyvissä ajoin – mutta se on säilytettävä jääkaapissa! Ateria paistetaan valmiiksi 175 asteessa ½ tunnin ajan. Lisää tarvittaessa vähän vettä tai kasvislientä kypsymisen aikana, niin koostumus pysyy mehukkaana.

Tarjoile leivän ja täyttävän salaatin kanssa.