Plat principal

Chèvre chaud

Salades

Chèvre chaud

Laita video päälle
Intro
Klassikkojen klassikko. Sopii lounaaksi, alkuruuaksi tai pääruuaksi.
4 annosta
Président Sainte Maure

Vuohenjuusto, jossa hieno, ohut valkohomeinen pinta. Juuston maku kehittyy huomattavasti kypsymisen ja iän myötä muuttuen miedosta selvästi luonteikkaammaksi.

Katso lisätietoa -
Ainesosat & valmistus

200 g friseesalaattia tai jotain muuta rapeaa hiukan aromikasta salaattia

12 kirsikkatomaattia

1 salottisipuli

1 pieni patonki

200 g Président Sainte Maurea -juustoa

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl akaasiahunajaa

Suolaa

Pippuria myllystä

50 g saksanpähkinöitä

Kastike

2 rkl omenaviinietikkaa

Hiukan suolaa

Pippuria myllystä

1 rkl dijonsinappia

1 tl akaasiahunajaa

½ dl oliiviöljyä

Valmista ensin kastike:
Sekoita etikka, suola, pippuri, sinappi, hunaja ja oliiviöljy keskenään kulhossa. Revi salaatti pieniksi paloiksi ja huuhtele kylmässä vedessä, laita ne siivilään, jotta vesi valuu niistä pois. Puolita tomaatit. Kuori salottisipuli ja silppua hienoksi.

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Leikkaa patonki 8 osaan, leikkaa Saint Maure 8 viipaleeksi ja laita yksi viipale jokaisen leipäpalasen päälle. Pirskota hiukan oliiviöljyä ja hunajaa vuohenjuuston päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Paista leipiä uunissa n. 8 minuuttia, kunnes juuston pinta on kullanruskea.

Sekoita salaatti tomaateista, kastikkeesta, hienonnetusta salottisipulista ja ja saksanpähkinöistä. Aseta leivät salaatin päälle ja tarjoile välittömästi, jotta leivät ovat lämpimiä ja salaatti rapea ja raikas.