Plat principal
Selleripiiras sinihomejuustolla ja mausteyrttiöljyllä
Lampaanmaidosta tehty, klassinen, pastöroimaton juusto, joka on kypsytetty vuorten luolissa, kuten aito Roquefort kuuluukin. Hienostuneen suolainen makuelämys.
1 selleri
200 g Roquefort Société -juustoa
1 kananmuna vatkattuna
25 g seesaminsiemeniä
4 pientä punasipulia
oliiviöljyä
3 rkl balsamicoa
250 g sieniä, esim. osterivinokkaita tai tatteja
Mausteyrttiöljy
1 1⁄2 dl oliiviöljyä
5–6 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl sitruunamehua
suolaa ja pippuria
Kuori selleri ja leikkaa se viiteen ohueen viipaleeseen, joiden paksuus on noin 1⁄2 cm. Keitä viipaleita vedessä 1 minuutti ja lado päällekkäin. Leikkaa sellereistä reunat pois niin, että saat neliönmuotoiset palat. Leikkaa neliöt edelleen neljään osaan, jotta saat neljä pinoa, joissa on viisi siivua. Lisää sinihomejuustoa siivujen väliin ja mausta ripauksella pippuria. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Kypsennä selleripaistoksia uunissa 250 asteessa noin 5 minuuttia. Puolita punasipulit ja paista niitä paistinpannulla tilkassa öljyä keskilämmöllä. Lisää balsamico, kun punasipulit ovat pehmeitä ja anna kiehua, kunnes koostumus on siirappimainen.
Mausteyrttiöljy
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile selleripaistokset paahdettujen sienien, punasipulin ja mausteyrttiöljyn kanssa.