Plat principal

Selleripiiras sinihomejuustolla ja mausteyrttiöljyllä

Intro
Maittava ja erilainen tapa tarjota juuriselleriä. Sinihomejuusto antaa sille hienostuneen maun.
4 annosta
Roquefort Société AOP 100g

Lampaanmaidosta tehty, klassinen, pastöroimaton juusto, joka on kypsytetty vuorten luolissa, kuten aito Roquefort kuuluukin. Hienostuneen suolainen makuelämys.

Katso lisätietoa -
Ainesosat & valmistus

1 selleri

200 g Roquefort Société -juustoa

1 kananmuna vatkattuna

25 g seesaminsiemeniä

4 pientä punasipulia

oliiviöljyä

3 rkl balsamicoa

250 g sieniä, esim. osterivinokkaita tai tatteja

Mausteyrttiöljy

1 1⁄2 dl oliiviöljyä

5–6 rkl hienonnettua persiljaa

1 rkl sitruunamehua

suolaa ja pippuria

Kuori selleri ja leikkaa se viiteen ohueen viipaleeseen, joiden paksuus on noin 1⁄2 cm. Keitä viipaleita vedessä 1 minuutti ja lado päällekkäin. Leikkaa sellereistä reunat pois niin, että saat neliönmuotoiset palat. Leikkaa neliöt edelleen neljään osaan, jotta saat neljä pinoa, joissa on viisi siivua. Lisää sinihomejuustoa siivujen väliin ja mausta ripauksella pippuria. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Kypsennä selleripaistoksia uunissa 250 asteessa noin 5 minuuttia. Puolita punasipulit ja paista niitä paistinpannulla tilkassa öljyä keskilämmöllä. Lisää balsamico, kun punasipulit ovat pehmeitä ja anna kiehua, kunnes koostumus on siirappimainen.

Mausteyrttiöljy

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile selleripaistokset paahdettujen sienien, punasipulin ja mausteyrttiöljyn kanssa.