L’accompagnement

Hillotut vihreät tomaatit appelsiinilla, kanelilla ja laventelilla maustettuna

Intro
Voit käyttää kirsikkatomaatteja vihreiden tomaattien sijaan. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja keitä lyhyemmän aikaa.
1 purkki
Ainesosat & valmistus

2 luomuappelsiinia

4 dl etikkaa

4 dl vettä

400 g ruokosokeria

1 kanelitanko

2–3 laventelinkukkaa (tuoreena tai kuivattuna)

15 pippuria

1 kg vihreitä tomaatteja

Leikkaa appelsiinit neljään osaan ja kiehauta yhdessä etikan, veden, ruokosokerin, kanelin, laventelin ja pippurien kanssa. Leikkaa tomaatit neljään osaan ja lisää kattilaan. Kiehauta ja ota kattila pois liedeltä. Kaada tomaatit ja liemi keitettyyn hillopurkkiin, sulje kansi ja laita purkki jääkaappiin. Anna tomaattien vetäytyä noin viikon ajan ennen käyttöä. Tomaatit säilyvät avaamattomina jääkaapissa noin 6 kuukautta. Syö tomaatit juustojen lisukkeena tai käytä niitä antamaan ruoalle hieman hapanimelää potkua.