Salades

Kukkakaalisalaatti lehtisellerin ja hasselpähkinöiden kera

Intro
Ihanan raikas salaatti, joka on kuin kotonaan juustopöydässä ja pääruoan lisukkeena.
10 annosta
Ainesosat & valmistus

1 kukkakaali

3 lehtisellerin vartta

25 g hasselpähkinöitä

3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä

1 rkl hunajaa

merisuolaa ja pippuria

3 rkl omenaviinietikkaa

mausteyrttejä (esim. kirveliä ja lehtipersiljaa)

Irrota kukkakaalista lehdet ja heitä ne pois. Raasta kukkakaali raastimella tai hienonna veitsellä, jotta saat pientä kukkakaalimurua. Laita muruset kulhoon. Pese ja suikaloi lehtiselleri. Murskaa tai hienonna hasselpähkinät. Sekoita kukkakaali, lehtiselleri ja hasselpähkinät ja marinoi ne rypsiöljyn, hunajan, suolan, pippurin ja etikan seoksessa. Huuhtele ja hienonna mausteyrtit ja sekoita salaattiin. Tarjoile raikas salaatti juustojen kanssa.