Plat principal

Kukonpoikaa brie-juuston, suippokaalin ja tuoreiden herneiden kera

Intro
Sulanut brie-juusto antaa mehevää makua ruoalle.
4 annosta
Président Brie kiilapala

Klassinen briejuusto ohuella valkohomekerroksella. Juusto leikataan lohkoiksi kolmen kilon brietahkoista, minkä ansiosta juusto on erityisen kermaista.

Katso lisätietoa -
Ainesosat & valmistus

400 g uusia perunoita

4 kpl kukonpojan rintapaloja

4 siivua Président Brie -juustoa, à noin 25 g

suolaa ja pippuria

1–2 rkl paprikaa

1 suippokaali

n. 1 dl vettä

1 luomusitruunan kuori

1 iso valkosipuli puristettuna

1 rkl voita

180 g riivittyjä herneitä

Pese perunat ja keitä melkein kypsäksi suolatussa vedessä. Irrota kananpojan rintapalan nahkaa sormella ja työnnä nahan alle brie-viipale. Ruskista rintapaloja tilkassa öljyä paistinpannulla, mausta suolalla, paprikalla ja pippurilla ja paista uunissa 180 asteessa 20–25 minuuttia. Leikkaa suippokaali kahdeksaan palaan ja leikkaa ruodit pois. Keitä suippokaalia kannen alla noin 1 desilitrassa vettä 3–4 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunan kuorella ja valkosipulilla ja lisää perunat. Keitä vielä pari minuuttia ilman kantta, kunnes kaali on napakan kypsää. Lisää voi ja herneet. Jaa suippokaali neljään kulhoon ja laita kananpojan rintapalat päälle.