Plat principal
Munakas sipulin, timjamin ja sinihomejuuston kera
Lampaanmaidosta tehty, klassinen, pastöroimaton juusto, joka on kypsytetty vuorten luolissa, kuten aito Roquefort kuuluukin. Hienostuneen suolainen makuelämys.
1 sipuli
10 g voita
5 timjaminvartta
4 kananmunaa
1 dl maitoa
Suolaa
Pippuria myllystä
30 g Roquefort Société -juustoa
Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Sulata voi paistinpannulla, lisää sipuli ja timjami ja kuullota alhaisella lämmöllä, kunnes sipulisuikaleet tulevat pehmeiksi ja alkavat karamellisoitua, mausta suolalla ja pippurilla.
Vatkaa kananmunat kulhossa. Lisää maito, suola ja pippuri ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada kananmunaseos paistinpannulle sipulisuikaleiden päälle. Kun kananmunaseos on muutaman minuutin kuluttua alkanut hyytyä, kuutioitu sinihomejuusto laitetaan munakkaan toiselle puoliskolle. Taita munakas ja paista vielä 1—2 min kunnes juusto on sulanut.
Nosta munakas lautaselle ja tarjoile välittömästi yhdessä rapean salaatin ja yrttien kera.