L’accompagnement
Näkkileipä kauraryynien ja merisuolan kera
Intro
Säilytä näkkileivät ilmavassa purkissa, jossa ne säilyvät kauan. Ja sinulla on aina jotain juuston seuraksi.
Ainesosat & valmistus
50 g polenta-/maissijauhoja
2 dl kevytmaitoa
220 g vehnäjauhoja
25 g kauraryynejä
Karkeaa merisuolaa
Sekoita polenta ja maito kulhossa. Anna seistä 10 min keittiön työpöydällä.
Lisää jauhot ja puolet kauraryyneistä maitosekoitukseen vähitellen, kunnes taikina tuntuu kiinteältä. (Säästä hiukan jauhoja taikinan kaulimista varten). Anna taikinan seistä jääkaapissa 15 min.
Kauli taikina ohuiksi levyiksi hiukan jauhotetulla pöydällä. Laita levyt leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Sivele näkkileiville hiukan vettä ja sirottele päälle suolaa ja loput kauraryyneistä. Paista näkkileipiä uunissa 170 asteessa 6—8 min kullanruskeiksi. Anna näkkileipien jäähtyä, voit murtaa ne pienemmiksi paloiksi ja tarjoilla juuston ja kompotin kera.