L’accompagnement
Paahdettu mausteinen taatelileipä
75 g voita
150 g hunajaa
60 g fariinisokeria
1 kananmuna
50 g tuoreita pehmeitä taateleita (kivet poistettuna)
½ luomusitruunaa
300 g vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl jauhettua kanelia
ripaus jauhettua neilikkaa
1½ dl piimää
voita vuoan voiteluun
Sulata voi, hunaja ja fariinisokeri kattilassa. Ota kattila liedeltä, kun ainekset ovat sulaneet ja lisää kananmuna – vatkaa huolellisesti, jotta lämmin hunajamassa ei muuta kananmunaa kokkeliksi. Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja sekoita paloihin sitruunan raastettu kuori ja mehu. Lisää vehnäjauhot, ruokasooda, mausteet ja piimä hunajamassaan. Vatkaa taikina tasaiseksi vispilällä ja sekoita lopuksi taatelit joukkoon. Voitele leipävuoka, kaada taikina vuokaan ja paista leipää uunissa 150 asteessa 45–55 minuuttia. Anna leivän jäähtyä ennen tarjoilua. Voit myös viipaloida leivästä ohuita siivuja ja paahtaa ne leivänpaahtimessa tai paistinpannulla.