Plat principal
Paistettua munakoisoa, tomaattia ja vuohenjuustoa
Vuohenjuusto, jossa hieno, ohut valkohomeinen pinta. Juuston maku kehittyy huomattavasti kypsymisen ja iän myötä muuttuen miedosta selvästi luonteikkaammaksi.
2 munakoisoa 8–10 siivuina pitkittäin
175 g Président St Maure -juustoa
1 ruukku basilikaa
n. 7 dl tomaattikastiketta – tarvittaessa
valmiina ostettua
50 g parmesanjuustoa raastettuna
suolaa
vähän oliiviöljyä
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Munakoisoviipaleet asetetaan ritilän päälle, suolataan, voidellaan öljyllä ja paistetaan kullankeltaisiksi n. 20 minuutissa – tarvittaessa kahdessa erässä, jos ritilöitä on vain yksi. Muista asettaa pelti alle!
Nypi basilika ja levitä lehdet ja murennettu vuohenjuusto pieninä kasoina paistetuille munakoisoviipaleille ja taita ne yhteen.
Levitä vähän tomaattikastiketta uunivuoan pohjalle. Aseta munakoisopaketit vuokaan. Kaada jäljellä oleva kastike niiden päälle ja raasta vielä päälle parmesanjuustoa. Ruoka voidaan valmistaa paistovalmiiksi hyvissä ajoin – mutta se on säilytettävä jääkaapissa! Ateria paistetaan valmiiksi 175 asteessa ½ tunnin ajan. Lisää tarvittaessa vähän vettä tai kasvislientä kypsymisen aikana, niin koostumus pysyy mehukkaana.
Tarjoile leivän ja täyttävän salaatin kanssa.