Plat principal

Perunasose juustolla koristeltuna

Intro
Luo oma taideteoksesi sulatetusta juustosta! Juusto näyttää upealta, ja voit myös murtaa juustoteoksesta pienempiä paloja napostelua varten.
4 annosta
Ainesosat & valmistus

1 1⁄2 kg perunoita

40 g voita

suolaa ja pippuria

Juustokoristeet

75 g emmental-juustoa raastettuna pitkiksi suikaleiksi

Lisukkeet

700–800 g paistettuja pekonisuikaleita

4 persiljan vartta

Perunasose


Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunat kypsäksi suolattomassa vedessä. Ota keitinvesi talteen. Soseuta perunat sähkövatkaimella ja lisää keitinvettä vähän kerrallaan, kunnes koostumus on sopiva. Lisää voi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Juustokoristeet

Levitä emmentalsuikaleet leivinpaperille ristiin rastiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Pidä juustoa silmällä paiston ajan, koska jos se saa liikaa väriä, se alkaa maistua kitkerältä. Tarjoile perunasose paistetun pekonin, juustokoristeiden ja hienonnetun persiljan kanssa.