Plat principal
Perunasose juustolla koristeltuna
Intro
Luo oma taideteoksesi sulatetusta juustosta! Juusto näyttää upealta, ja voit myös murtaa juustoteoksesta pienempiä paloja napostelua varten.
4
annosta
Ainesosat & valmistus
1 1⁄2 kg perunoita
40 g voita
suolaa ja pippuria
Juustokoristeet
75 g emmental-juustoa raastettuna pitkiksi suikaleiksi
Lisukkeet
700–800 g paistettuja pekonisuikaleita
4 persiljan vartta
Perunasose
Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunat kypsäksi suolattomassa vedessä. Ota keitinvesi talteen. Soseuta perunat sähkövatkaimella ja lisää keitinvettä vähän kerrallaan, kunnes koostumus on sopiva. Lisää voi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Juustokoristeet
Levitä emmentalsuikaleet leivinpaperille ristiin rastiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Pidä juustoa silmällä paiston ajan, koska jos se saa liikaa väriä, se alkaa maistua kitkerältä. Tarjoile perunasose paistetun pekonin, juustokoristeiden ja hienonnetun persiljan kanssa.