Plateau de fromage
Ranskalainen pääsiäiskattaus
Herkullisen juustopöydän kokoaminen ei ole vaikeaa. Inspiroidu pääsiäispöydästämme – tai luo omasi.
-
1Katso lisätietoa -Président Petits Chèvres Doux
Tuoretta vuohenjuustoa valmiiksi viipaloituna ja kätevässä pakkauksessa, jossa kaksi erillistä lokeroa. Kermainen ja mieto maku, joten juusto sopii monenlaisiin ruokiin.
-
2Katso lisätietoa -Président Petit Brie 500 g
Ihastuttava brie, jonka maku on antelias ja aromaattinen. Juusto on heti valmis syötäväksi, mutta sen maku kehittyy ja syvenee vielä iän myötä.
-
3Katso lisätietoa -Roquefort Société AOP 100g
Lampaanmaidosta tehty, klassinen, pastöroimaton juusto, joka on kypsytetty vuorten luolissa, kuten aito Roquefort kuuluukin. Hienostuneen suolainen makuelämys.
Laita vesi ja sokeri kattilaan ja anna kiehua, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä. Viipaloi omenat ja päärynät ohuiksi viipaleiksi (noin 1 mm) vihannesmandoliinilla. Älä poista siemenkotia, koska ne näyttävät kauniilta kuivatuissa hedelmissä. Kasta viipaleet jäähtyneeseen sokeriliemeen ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivaa viipaleita uunissa 80–100 asteessa mielellään kiertoilmalla noin 1–1½ tuntia, kunnes ne ovat rapeita, mutta eivät ole saaneet väriä. Anna viipaleiden jäähtyä, ennen kuin laitat ne tiiviiseen purkkiin käyttöä odottamaan.
Paahdetut, hillotut latva-artisokat ripauksella rosmariinia
12–14 kpl latva-artisokkia
1 kokonainen tuore valkosipuli
10 rosmariininoksaa
½ dl oliiviöljyä
3 rkl omenaviinietikkaa
merisuolaa ja pippuria myllystä
Poista uloimmat lehdet latva-artisokista niin, että jäljelle jäävät vain pohja ja sisälehdet.
Puolita latva-artisokat ja kaavi parrat pois lusikalla. Laita latva-artisokan puolikkaat vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Paloittele kuorittu valkosipuli ja huuhtele rosmariini kylmällä vedellä. Lisää valkosipuli, rosmariininoksat, öljy, etikka, suola ja pippuri latva-artisokkien päälle.
Kääntele latva-artisokkia, jotta ainekset sekoittuvat. Paista latva-artisokkia uunissa 140–150 asteessa 25–30 minuuttia. Kääntele paistamisen aikana, jotta latva-artisokat kypsyvät tasaisesti.
Ota latva-artisokat uunista, anna jäähtyä hieman ja tarjoile juuston lisukkeena.