Plateau de fromage

Uudenvuoden juhlintaan

Jokaisen elämässä tulee hetkiä, jolloin on aika unohtaa vanha ja siirtää katse tulevaan. Kun joulua on juhlittu tarpeeksi perheen ja ystävien seurassa, onkin jo syytä alkaa suunnitella, kuinka juhlistaa uuttavuotta.

 • 1
  Katso lisätietoa -
  Président Comté

  Ihastuttava juusto Alpeilta. Valmistettu pastöroimattomasta lehmänmaidosta. Maito saadaan lehmistä, jotka ovat syöneet vain ruohoa ja heinää. Suuri ja pyöreä maku.

 • 2
  Katso lisätietoa -
  Président Sainte Maure

  Vuohenjuusto, jossa hieno, ohut valkohomeinen pinta. Juuston maku kehittyy huomattavasti kypsymisen ja iän myötä muuttuen miedosta selvästi luonteikkaammaksi.

 • 3
  Katso lisätietoa -
  Roquefort Société AOP 100g

  Lampaanmaidosta tehty, klassinen, pastöroimaton juusto, joka on kypsytetty vuorten luolissa, kuten aito Roquefort kuuluukin. Hienostuneen suolainen makuelämys.

Ainesosat & valmistus

Fenkolinsiemenillä ja pastiksella maustettu appelsiinimarmeladi

10 luomuappelsiinia

5 dl vettä

10 fenkolinsiementä

1 sitruuna

500 g ruokosokeria

2 cl pastista

Kuori kahdesta appelsiinista kuoret kuorimaveitsellä niin, että mukaan ei tule kuoren valkoista osaa. Suikaloi kuoret ja keitä niitä vedessä 15–20 minuuttia. Kuori loput kahdeksan appelsiinia kokonaan. Paloittele appelsiinilihat pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan kuorisuikaleiden lisäksi yhdessä fenkolinsiementen kanssa. Lisää sitruunan mehu ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 30 minuuttia. Lisää sen jälkeen sokeri ja anna kiehua 30 minuuttia tiiviiksi kompotiksi. Mausta pastiksella ja kaada kompotti hillopurkkiin.

Paahdetut kirsikat ja mantelit

200 g kokonaisia kirsikoita (myös pakastettuja voi käyttää)

50 g manteleita

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl kirsikkaetikkaa tai muuta makeaa hedelmäetikkaa

2 rkl hunajaa

suolaa ja pippuria

Laita kirsikat ja mantelit uunivuokaan ja lisää etikka, öljy, hunaja, suola ja pippuri. Paahda uunissa 170 asteessa 10–12 minuuttia, kunnes kirsikat ovat hieman painuneet kasaan ja mantelit imeneet marinadia itseensä. Ota kirsikat ja mantelit uunista ja anna vetäytyä noin 30 minuuttia ennen tarjoilua juustojen kanssa.