Salades

Salade Montagnarde

Intro
Tämä yksinkertainen ja rustiikki vuoristojen salaatti on kokonainen ateria, josta saat energiaa koko päiväksi.
4 annosta
Président Comté

Ihastuttava juusto Alpeilta. Valmistettu pastöroimattomasta lehmänmaidosta. Maito saadaan lehmistä, jotka ovat syöneet vain ruohoa ja heinää. Suuri ja pyöreä maku.

Katso lisätietoa -
Ainesosat & valmistus

2 sydänsalaattia

100 g pekonikuutioita

4 vehnäleipäviipaletta

5 timjaminvartta

4 kananmunaa

50 g Président Comté -juustoa tai jotain muuta keltaista juustoa

200 g keitettyjä perunoita

2 rkl dijonsinappia

1 tl akaasiahunajaa

½ dl sherryetikkaa

Suolaa

Pippuria myllystä

½ dl saksanpähkinäöljyä

30 g pähkinöitä (saksan- tai hasselpähkinöitä)

Irrota sydänsalaatin lehdet ja huuhtele kylmässä vedessä, nosta ne siivilään ja anna veden valua pois.

Paista pekoni kuumalla paistinpannulla rapeiksi. Nosta pekoni pois paistinpannulta, mutta jätä rasva paistinpannulle.

Leikkaa leipä karkeiksi kuutioiksi ja laita pannulle hienonnetun timjamin kanssa, paahda leipäkuutioita keskilämmöllä pekonirasvassa, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita, ripottele päälle hiukan karkeaa suolaa. Nosta rapeat leipäkuutiot pannulta kulhoon.

Keitä kananmunat, kuori ne ja leikkaa veneiksi. Kuutioi juusto ja perunat.

Vatkaa sinappi, hunaja ja etikka kulhossa, mausta hiukan suolalla ja pippurilla. Lisää saksanpähkinäöljy ohuena nauhana vatkaten samalla, jotta kastikkeesta tulee kiinteä ja paksu.

Laita nyt salaatti, pekoni, perunat, juusto vadille, kananmunat niiden päälle, kaada kastike salaatin päälle ja ripottele päälle pähkinöitä ja leipäkuutioita. Tarjoile salaatti välittömästi, jotta se säilyttää rapeutensa.