Plat principal
Soupe à l’oignon gratinée
6 suurta sipulia
2 valkosipulin kynttä
10 g voita
5 timjaminvartta
Merisuolaa
Pippuria myllystä
1½ litraa vettä tai mietoa kanalientä
1 käsittelemäton sitruuna
Grillatut juustoleivät:
8 vehnäleipäviipaletta
1 rkl oliiviöljyä
100 g emmental-juustoa
Suolaa
Pippuria myllystä
Kuori sipuli ja valkosipuli, puolita sipulit ja hienonna ne. Sulata voi suuressa kattilassa, lisää sipuli, valkosipuli ja timjaminvarret. Kuullota niitä kunnes ne alkavat karamellisoitua ja saada hiukan väriä. Lisää suola ja pippuri ja kuullota sipuleita vielä 2—3 minuuttia.
Lisää vesi tai kanaliemi ja anna keiton kiehua hiljaisella tulella 20 min.
Valmista juustoleivät keiton kiehuessa. Sivele leipäviipaleet oliiviöljyllä ja grillaa niitä n. 1 minuutti uuniritilän päällä uunissa, jotta leivistä tulee rapeita ja kullanruskeita. Ota leivät ulos uunista ja ripottele niiden päälle emmentalia, grillaa niitä vielä n. 30—60 sek, jotta juusto sulaa.
Valmis keitto maustetaan sitruunamehulla, hienoksi raastetulla sitruunankuorella. Tarkista maku. Syö keitto höyryävän kuumana grillattujen leipien kanssa. Laita leivät joko keiton päälle tai lautasen viereen.