Plat principal

Täyteläinen brie-pasta basilikan, pinjansiementen ja herneiden kera

Intro
Brie-juusto sulaa helposti ruokaan ja antaa sille täyteläistä makua. Tämän vaivattoman pastaruoan juustokastike on valmistu brie-juustosta ja maidosta.
4 annosta
Président Brie kiilapala

Klassinen briejuusto ohuella valkohomekerroksella. Juusto leikataan lohkoiksi kolmen kilon brietahkoista, minkä ansiosta juusto on erityisen kermaista.

Katso lisätietoa -
Ainesosat & valmistus

2 dl täysmaitoa

200 g Président Brie -juustoa

300 g pennepastaa

100 g tuoreita herneitä (paino ilman palkoja, myös pakasteherneitä voi käyttää)

15 basilikanlehteä

50 g pinjansiemeniä

suolaa ja pippuria

40 g raastettua parmesaania

Lämmitä maito pienessä kattilassa, paloittele brie-juusto ja lisää palat lämpimään maitoon. Sekoita kevyesti vispilällä, kunnes brie-juusto sulaa ja saat kevyen, kermamaisen juustokastikkeen. Ota kattila pois liedeltä ja anna vetäytyä.

Keitä pasta al dente -kypsäksi. Kaada vesi pois ja jätä pasta kattilaan. Kääntele joukkoon juustokastike, herneet, hienonnettu basilika ja pinjansiemenet.

Sekoita huolellisesti ja mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja parmesaanilla.
Tarjoile pasta heti, jotta sen täyteläinen koostumus säilyy ja basilika ja herneet pysyvät rapsakoina.