Plat principal
Täyteläinen brie-pasta basilikan, pinjansiementen ja herneiden kera
Klassinen briejuusto ohuella valkohomekerroksella. Juusto leikataan lohkoiksi kolmen kilon brietahkoista, minkä ansiosta juusto on erityisen kermaista.
2 dl täysmaitoa
200 g Président Brie -juustoa
300 g pennepastaa
100 g tuoreita herneitä (paino ilman palkoja, myös pakasteherneitä voi käyttää)
15 basilikanlehteä
50 g pinjansiemeniä
suolaa ja pippuria
40 g raastettua parmesaania
Lämmitä maito pienessä kattilassa, paloittele brie-juusto ja lisää palat lämpimään maitoon. Sekoita kevyesti vispilällä, kunnes brie-juusto sulaa ja saat kevyen, kermamaisen juustokastikkeen. Ota kattila pois liedeltä ja anna vetäytyä.
Keitä pasta al dente -kypsäksi. Kaada vesi pois ja jätä pasta kattilaan. Kääntele joukkoon juustokastike, herneet, hienonnettu basilika ja pinjansiemenet.
Sekoita huolellisesti ja mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja parmesaanilla.
Tarjoile pasta heti, jotta sen täyteläinen koostumus säilyy ja basilika ja herneet pysyvät rapsakoina.