Plat principal
Kurpitsakeitto maustettuna brie-juustolla, rapealla kanannahalla ja vesikrassilla
Klassinen briejuusto ohuella valkohomekerroksella. Juusto leikataan lohkoiksi kolmen kilon brietahkoista, minkä ansiosta juusto on erityisen kermaista.
500 g kurpitsan hedelmälihaa, esim. hokkaido tai myskikurpitsa
2 salottisipulia
1 iso valkosipuli
2–3 rkl oliiviöljyä
1 rosmariininoksa
1 litra vettä tai laihaa kanalientä
1 dl vispikermaa
merisuolaa ja pippuria
appelsiinimehua
2–3 rkl omenaviinietikkaa
4 kanannahkaa rintapalasta (jos kanannahkaa on vaikea hankkia, voit käyttää pekonia tai parmankinkkua)
120 g Président Brie -juustoa
1 ruukku vesikrassia
tuoretta leipää
Kuori ja paloittele kurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota kurpitsapalat sipulin, valkosipulin ja rosmariinin kanssa paistinpannulla. Lisää kanaliemi ja anna kiehua 15 minuuttia. Lisää vispikerma ja anna kiehua vielä 5 minuuttia.
Poista rosmariininoksa ja soseuta keitto tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla, appelsiinimehulla ja omenaviinietikalla. Makea kurpitsa pitää maustaa hyvin, jotta keitosta ei tule liian raskasta.
Levitä kanannahat leivinpaperille uunipellin päälle ja paista uunissa 180 asteessa noin 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Valuta kanannahkaviipaleet talouspaperin päällä ylimääräisestä rasvasta.
Leikkaa brie-juusto pieniksi paloiksi. Hienonna vesikrassi ja kanannahat karkeasti.
Tarjoile kurpitsakeitto höyryävän kuumana. Ripottele rapeat kanannahat, brie-juusto ja vesikrassi keiton päälle ja tarjoa tuoreen leivän kanssa.