Plateau de fromage

Uudenlainen juustolautanen

Ole rohkea, unohda perinteiset reseptit ja tee jotain ihan uutta. Kokeile, leikittele, herkuttele ja haltioidu. Luo uusia reseptejä, joista tulee perinteitä. Ja keksi sitten taas uusi.

  • 1
    Katso lisätietoa -
    Président Palet de Chèvre

    Vuohenmaidosta valmistettu camembert-tyyppinen juusto, jossa on raikas ja mieto maku. Juuston kypsyessä sen maku saa lisää luonnetta ja kermaisuutta.

  • 2
    Katso lisätietoa -
    Roquefort Société AOP 100g

    Lampaanmaidosta tehty, klassinen, pastöroimaton juusto, joka on kypsytetty vuorten luolissa, kuten aito Roquefort kuuluukin. Hienostuneen suolainen makuelämys.

  • 3
    Katso lisätietoa -
    Président Petit Brie (500g)

    Ihastuttava brie, jonka maku on antelias ja aromaattinen. Juusto on heti valmis syötäväksi, mutta sen maku kehittyy ja syvenee vielä iän myötä.

  • 4
    Katso lisätietoa -
    Président Terroir

    Kauniin oranssi, kermainen ja täyteläisen makuinen punakittijuusto Normandiasta. Itsestäänselvä valinta jokaiselle juustotarjottimelle.

  • 5
    Katso lisätietoa -
    Pochat & Fils Tommette de Savoie

    Pieni versio tunnetusta Tomme de Savoie -juustosta. Pastöroimattomasta maidosta valmistettu juusto on tehty Savoien vuoristoalueella.

Ainesosat & valmistus

Lehtikaalisalaatti granaattiomenan ja hasselpähkinöiden kanssa

80 g lehtikaalia

1 granaattiomena

1 rkl omenaviinietikkaa

25 g hasselpähkinöitä

1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä

Merisuolaa ja vastajauhettua pippuria

 

Valikoi lehtikaalista parhaat osat, pese ne huolellisesti kylmällä vedellä ja valuta vesi pois siivilässä. Pilko lehtikaali hienoksi ja aseta kulhoon.

Halkaise granaattiomena ja kaiva lusikalla pois siemenet. Sekoita ainekset ja lisää etikka, hienonnetut hasselpähkinät ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla oma maun mukaan niin, että tasapaino on oikea.

Asettele salaatti kulhoon ja tarjoile heti.

Omenakompotti vaaleilla rusinoilla ja kuusenoksalla

2 punasipuli

15 g voita

1 kuusenoksa

1 rkl sokeria

Merisuolaa ja vastajauhettua pippuria

3 kotimaista omenaa

40 g vaaleita rusinoita

2 rkl omenaviinietikkaa

Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota niitä voinokareen ja kuusenkerkkien kanssa. Kun sipuli alkaa saada väriä, mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Kuori ja lohko omenat neljään osaan. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat kuutioiksi.
Lisää omenat sipulin joukkoon, sekoita hyvin ja hauduta, kunnes omenat ovat pehmenneet, mutta vielä hieman rapeita. Lisää keltaiset rusinat kompottiin ja anna hautua hetken aikaa. Mausta kompotti etikalla, suolalla ja pippurilla, kunnes hapan ja makea maku ovat sopivassa tasapainossa. Ota omenakompotti pois liedeltä ja siirrä kulhoon tai hillopurkkiin. Jätä kuusenkerät kompottiin antamaan makua ja koristeeksi.

Lakritsalla ja merisuolalla maustetut rapeat ruisleipäviipaleet

¼ päivän vanhaa ruisleipää

2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä

1 tl lakritsijauhetta

Merisuolaa

Leikkaa ruisleipä hyvin ohuiksi viipaleiksi terävällä leipäveitsellä. Leikkaaminen käy helpommin, jos pidät leipää ensin jonkin aikaa pakastimessa. Aseta leipäviipaleet pellille leivinpaperin päälle. Sekoita öljy ja lakritsijauhe ja kaada seos ruisleipäviipaleiden päälle. Ripottele päälle vielä suolaa ja laita 170-asteiseen uuniin. Anna leipäviipaleiden olla uunissa 8 – 10 minuutin ajan, kunnes viipaleet tulevat rapeiksi. Imeytä vielä lopuksi ylimääräinen öljy pois paperilla.