L’accompagnement
Akvaviitilla ja katajanmarjoilla maustettu kurpitsasose
Intro
Herkullinen ja näyttävä sose, joka sopii yhteen useimpien juustojen kanssa.
1
purkki
Ainesosat & valmistus
1 kurpitsa (myskikurpitsa tai hokkaido)
5 kokonaista katajanmarjaa
½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
3 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl akaasiahunajaa
merisuolaa ja pippuria
2 rkl akvaviittia
Kuori ja halkaise kurpitsa, poista siemenet lusikalla ja leikkaa hedelmäliha isoiksi kuutioiksi.
Laita kurpitsakuutiot kattilaan, peitä vedellä ja kiehauta. Keitä kurpitsaa katajanmarjojen kanssa noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää, ja kaada vesi pois. Laita kypsä kurpitsa, rypsiöljy, etikka, akaasiahunaja, suola ja pippuri tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi soseeksi.
Mausta akvaviitilla ja kaada sose hillopurkkiin. Säilytä sosetta jääkaapissa.