L’accompagnement
Appelsiinilla ja rosmariinilla maustettu fenkolikompotti
Intro
Hienostunut kompotti, jossa yhdistyvät makea ja hapan. Sopii tarjottavaksi useimpien juustojen kanssa.
1
purkki
Ainesosat & valmistus
1 punasipuli
3 fenkolia
1 dl omenaviinietikkaa
75 g sokeria
1 luomuappelsiini
1 rosmariininoksa
1 dl vettä
merisuolaa ja pippuria
Kuori ja suikaloi punasipuli hienoksi. Suikaloi fenkolit, huuhtele ne kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti. Laita kattilaan sipuli, fenkolit, etikka, sokeri, appelsiinin mehu, appelsiinin raastettu kuori, rosmariini ja vesi. Kiehauta ja anna kiehua noin 20 minuuttia tiiviiksi kompotiksi. Ota kattila liedeltä ja mausta suolalla ja pippurilla, kunnes kompotissa on haluamasi makean ja happaman tasapaino. Tarjoile jäähdytetty kompotti juuston kanssa.