Plat principal
Brie-juustolla höystetty sieni-pinaattirisotto
Klassinen briejuusto ohuella valkohomekerroksella. Juusto leikataan lohkoiksi kolmen kilon brietahkoista, minkä ansiosta juusto on erityisen kermaista.
1 litra kanalientä
1 salottisipuli
10 g voita paistamiseen
300 g risottoriisiä (arborio tai carnaroli)
1 dl valkoviiniä
100 g tuoretta pinaattia
150 g osterivinokkaita tai herkkusieniä
150 g Président Brie -juustoa
30 g voita kuutioina
30 g raastettua parmesaania
suolaa ja pippuria
1/2–1 luomusitruunaa
Kiehauta kanaliemi kattilassa. Hienonna salottisipuli ja kuullota se pienessä määrässä voita. Sipuli ei saa ruskistua. Lisää riisi, kuullota muutama minuutti ja kaada joukkoon valkoviini.
Anna viinin imeytyä riisiin. Lisää kiehuvaa kanalientä tai vettä vähän kerrallaan niin, että riisi on koko ajan nesteen peitossa. Sekoita riisiä toistuvasti. Anna riisin kiehua 15–18 minuuttia, kunnes se on pehmeää, mutta suutuntumaltaan vielä napakkaa. Muista maustaa risotto keittämisen aikana suolalla, jotta suola imeytyy riisiin (ole varovainen suolan kanssa, jos kanaliemi on kovin suolaista).
Huuhtele pinaatinlehdet huolellisesti ja valuta siivilässä. Suikaloi pinaatti terävällä veitsellä. Puhdista sienet. Pese ja viipaloi sienet ja paista pienessä määrässä voita paistinpannulla 3–4 minuuttia. Mausta sienet suolalla ja pippurilla ja sekoita ne sen jälkeen riisiin (säästä pieni määrä sieniä tarjoilua varten).
Ota riisit pois liedeltä ja sekoita joukkoon brie-palat, voi ja parmesaani, jotta risotto saa notkean ja täyteläisen rakenteen (voit tarvittaessa lisätä hieman kanalientä). Kääntele suikaloitu pinaatti kevyesti lämpimän risoton joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla sekä raastetulla sitruunan kuorella ja sitruunan mehulla.
Lisää päälle loput sienet ja tarjoile heti.