Salades
Caesar-salaatti kanavartaiden kera
2 romaine-salaattia
2 viipaletta hapanleipää
½ dl oliiviöljyä
Karkeaa suolaa
50 g emmental-juustoa
Caesar-kastike
1 pastöroitu keltuainen
½ sitruunan mehu
1/2 tl Dijon-sinappia
2 anjovisfileetä
1 valkosipulinkynsi
1 dl ekstra neitsytoliiviöljy
Suolaa ja pippuria
250 g kananfileetä
Öljyä voiteluun
Huuhtele salaatti ja linkoa kuivaksi. Leikkaa salaatti poikittain 2 cm paksuiseksi. Kuutioi leipä. Lämmitä öljyä pannulla ja paahda leipä kullankeltaiseksi ja rapeaksi. Laita leipä talouspaperille ja ripottele päälle suolaa.
Caesar-kastike
Vaahdota keltuainen sitruunamehun ja sinapin kanssa paksuksi ja ilmavaksi. Lisää hienonnetut anjovisfileet ja puristettu valkosipuli. Vatkaa öljy seokseen koko ajan sekoittaen, kunnes seoksesta tulee paksua. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita kastike hyvin salaattiin, jotta se jakaantuisi tasaisesti. Asettele salaatti krutonkien kera ja raasta päälle Emmental-juustoa.
Pujota kananfileet vartaille. Voitele öljyllä ja grillaa lämpimällä pannulla rapeiksi ja kunnes kana on kypsää. Tarjoile Caesar-salaatin kera.