Vuohenjuusto, jossa hieno, ohut valkohomeinen pinta. Juuston maku kehittyy huomattavasti kypsymisen ja iän myötä muuttuen miedosta selvästi luonteikkaammaksi.
200 g friseesalaattia tai jotain muuta rapeaa hiukan aromikasta salaattia
12 kirsikkatomaattia
1 salottisipuli
1 pieni patonki
200 g Président Sainte Maurea -juustoa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl akaasiahunajaa
Suolaa
Pippuria myllystä
50 g saksanpähkinöitä
Kastike
2 rkl omenaviinietikkaa
Hiukan suolaa
Pippuria myllystä
1 rkl dijonsinappia
1 tl akaasiahunajaa
½ dl oliiviöljyä
Valmista ensin kastike:
Sekoita etikka, suola, pippuri, sinappi, hunaja ja oliiviöljy keskenään kulhossa. Revi salaatti pieniksi paloiksi ja huuhtele kylmässä vedessä, laita ne siivilään, jotta vesi valuu niistä pois. Puolita tomaatit. Kuori salottisipuli ja silppua hienoksi.
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Leikkaa patonki 8 osaan, leikkaa Saint Maure 8 viipaleeksi ja laita yksi viipale jokaisen leipäpalasen päälle. Pirskota hiukan oliiviöljyä ja hunajaa vuohenjuuston päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Paista leipiä uunissa n. 8 minuuttia, kunnes juuston pinta on kullanruskea.
Sekoita salaatti tomaateista, kastikkeesta, hienonnetusta salottisipulista ja ja saksanpähkinöistä. Aseta leivät salaatin päälle ja tarjoile välittömästi, jotta leivät ovat lämpimiä ja salaatti rapea ja raikas.