Apéritif & Entrée
Crostini-lajitelma
Vuohenjuusto, jossa hieno, ohut valkohomeinen pinta. Juuston maku kehittyy huomattavasti kypsymisen ja iän myötä muuttuen miedosta selvästi luonteikkaammaksi.
Päällysteet
Naposteltavaksi valkoviinin tai oluen kanssa
8–10 patonkisiivua voideltuna oliiviöljyllä
175g Président St Maure -juustoa
Tomaattisalsa
2 silputtua tomaattia
1 kevätsipuli hienoksi leikattuna
1 basilikan oksa silputtuna
½ valkosipulin kynttä, murskattuna
vähän oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Tapenade
1 valkosipulin kynsi
2 anjovisfilettä
n. 150 g oliiveja – kivettöminä
1 rkl kapriksia
1–2 dl oliiviöljyä
Pesto
1 kuorittu valkosipulin kynsi
25 g pinjansiemeniä
1 ruukullinen basilikaa – vain lehdet
n. 1 dl oliiviöljyä
puolen sitruunan mehu
250 g parmesania
suolaa ja pippuria
Päällysteet
Säädä uuni grillivastukselle. Aseta vuohenjuustosiivu leipäviipaleille, aseta ne ritilälle ja gratinoi niitä n. 2 minuuttia. Päällystä tomaattisalsalla, tapenadella tai pestolla. Ks. alla olevia reseptejä.
Tomaattisalsa
Sekoita kaikki ainekset yhteen ja mausta suolalla ja pippurilla.
Tapenade
Ainekset sekoitetaan yleiskoneella ja lisätään öljyä, joka tekee koostumuksesta mehukkaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pesto
Sekoita valkosipulia, pinjansiemeniä ja basilikanlehtiä oliiviöljyyn. Sekoita muut ainekset joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.