Apéritif & Entrée

Crostini-lajitelma

Intro
Kevyt välipala, jota voi varioida niin paljon kuin riittää mielikuvitusta ja jääkaapissa valinnanvaraa. Tarjoillaan oluen tai viinilasillisen kanssa.
25 kpl
Président Sainte Maure

Vuohenjuusto, jossa hieno, ohut valkohomeinen pinta. Juuston maku kehittyy huomattavasti kypsymisen ja iän myötä muuttuen miedosta selvästi luonteikkaammaksi.

Katso lisätietoa -
Ainesosat & valmistus

Päällysteet

Naposteltavaksi valkoviinin tai oluen kanssa

8–10 patonkisiivua voideltuna oliiviöljyllä

175g Président St Maure -juustoa

Tomaattisalsa

2 silputtua tomaattia

1 kevätsipuli hienoksi leikattuna

1 basilikan oksa silputtuna

½ valkosipulin kynttä, murskattuna

vähän oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

Tapenade

1 valkosipulin kynsi

2 anjovisfilettä

n. 150 g oliiveja – kivettöminä

1 rkl kapriksia

1–2 dl oliiviöljyä

Pesto

1 kuorittu valkosipulin kynsi

25 g pinjansiemeniä

1 ruukullinen basilikaa – vain lehdet

n. 1 dl oliiviöljyä

puolen sitruunan mehu

250 g parmesania

suolaa ja pippuria

Päällysteet
Säädä uuni grillivastukselle. Aseta vuohenjuustosiivu leipäviipaleille, aseta ne ritilälle ja gratinoi niitä n. 2 minuuttia. Päällystä tomaattisalsalla, tapenadella tai pestolla. Ks. alla olevia reseptejä.

Tomaattisalsa
Sekoita kaikki ainekset yhteen ja mausta suolalla ja pippurilla.

Tapenade
Ainekset sekoitetaan yleiskoneella ja lisätään öljyä, joka tekee koostumuksesta mehukkaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pesto
Sekoita valkosipulia, pinjansiemeniä ja basilikanlehtiä oliiviöljyyn. Sekoita muut ainekset joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.