Apéritif & Entrée
Yrteillä täytetty brie-juusto paahdettujen spelttihiutaleiden ja siirapin kera
Klassinen briejuusto ohuella valkohomekerroksella. Juusto leikataan lohkoiksi kolmen kilon brietahkoista, minkä ansiosta juusto on erityisen kermaista.
200 g Président Brie -juustoa
1 dl turkkilaista jogurttia
50 g tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, oreganoa, timjamia, persiljaa)
suolaa ja pippuria
50 g spelttihiutaleita
15 g voita
1 dl sokerijuurikassiirappia (jos et löydä sokerijuurikassiirappia, voit käyttää tummaa siirappia tai akaasiahunajaa)
paahdettua ruisleipää tai tuoretta vehnäleipää
Ota brie-juusto jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen käyttöä. Halkaise brie-juusto pituussuunnassa ja kaavi kypsä, kermamainen juustomassa pois lusikalla ja laita se kulhoon. Laita juuston kuoret lautaselle.
Lisää jogurtti, hienonnetut yrtit, suola ja pippuri juustomassaan ja sekoita tasaiseksi.
Kaada sen jälkeen juustomassa takaisin kuoreen ja paina toinen puolisko päälle, jotta saat kokonaisen juuston.
Paketoi brie-juusto napakasti talouskelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi, jotta yrttien maku leviää koko juustoon.
Paahda spelttihiutaleet paistinpannulla pienessä määrässä voita, kunnes ne ovat kullankeltaisia ja rapeita. Laita hiutaleet lautaselle jäähtymään.
Leikkaa brie-juustosta kolmion mallinen pala ja tarjoile paahdettujen spelttihiutaleiden, siirapin sekä leivän kanssa.