Salades

Endiivisalaatti appelsiinin ja saksanpähkinöiden kera

Intro
Tämä kauniin vaalea salaatti saa makeutta appelsiineista ja sopii niin juustopöytään kuin illallisellekin.
10 annosta
Ainesosat & valmistus

4 endiiviä

2 appelsiinia

2 rkl omenaviinietikkaa

2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä

1 rkl akaasiahunajaa

merisuolaa ja pippuria

½ nippua rakuunaa

50 g saksanpähkinöitä

Leikkaa juuret pois endiiveistä, pese endiivit ja irrota lehdet kokonaisina. Kuori appelsiinit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kääntele appelsiinin palat etikan, öljyn, hunajan, suolan ja pippurin seoksessa. Kaada kastike endiivien päälle, sekoita ja ripottele päälle hienonnettua rakuunaa ja saksanpähkinöitä. Tarjoile salaatti heti.