Salades
Endiivisalaatti appelsiinin ja saksanpähkinöiden kera
Intro
Tämä kauniin vaalea salaatti saa makeutta appelsiineista ja sopii niin juustopöytään kuin illallisellekin.
10
annosta
Ainesosat & valmistus
4 endiiviä
2 appelsiinia
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl akaasiahunajaa
merisuolaa ja pippuria
½ nippua rakuunaa
50 g saksanpähkinöitä
Leikkaa juuret pois endiiveistä, pese endiivit ja irrota lehdet kokonaisina. Kuori appelsiinit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kääntele appelsiinin palat etikan, öljyn, hunajan, suolan ja pippurin seoksessa. Kaada kastike endiivien päälle, sekoita ja ripottele päälle hienonnettua rakuunaa ja saksanpähkinöitä. Tarjoile salaatti heti.