Salades

Granaattiomena-punakaalisalaatti

Intro
Tuore, raikas ja värikäs salaatti, joka täydentää mainiosti juustotarjottimen valikoimaa.
6 annosta
Ainesosat & valmistus

400 g punakaalia

1 tl sokeria

1 tl suolaa

1 punasipuli

2 omenaa

2 appelsiinia

1 granaattiomena

Kastike

1 1/2 rkl viinietikkaa

3 rkl oliiviöljyä

1 tl makeaa sinappia

1 tl juoksevaa hunajaa

4 oksaa hienonnettua tuoretta minttua

50 g hasselpähkinöitä

Poista kaalista kanta ja paksut lehdet. Leikkaa mahdollisimman hienoksi. Ripottele kaalille suolaa ja sokeria ja kääntele hyvin.

Leikkaa sipuli hyvin ohuiksi kaariksi. Leikkaa omenat neljäsosiin, poista siemenkota ja leikkaa ohuiksi kaariksi. Kuori appelsiinit ja leikkaa lohkoiksi. Kääntele punakaalin joukkoon sipuli, omenat ja appelsiinit. Leikkaa granaattiomena puoliksi ja puristele mehu ja siemenet salaattiin.

Sekoita etikkaan öljy, sinappi ja hunaja. Kääntele kastike salaattiin hienonnetun mintun kera.

Paahda hasselpähkinät pannulla kunnes ne saavat väriä ja kuori on helppo poistaa. Hienonna pähkinät ja ripottele salaatille.