Ihastuttava brie, jonka maku on antelias ja aromaattinen. Juusto on heti valmis syötäväksi, mutta sen maku kehittyy ja syvenee vielä iän myötä.
8 viipaletta pekonia
2 kypsää avokadoa
1 luomusitruuna
suolaa ja pippuria myllystä
1⁄2 dl oliiviöljyä
2 timjaminoksaa
8 viipaletta tuoretta vehnäleipää
1⁄4 friseesalaattia tai muuta hiukan kitkerää salaattia
200 g Président Brie -juustoa
Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle ja paista pellillä 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja ruskistuneita. Valuta pekoniviipaleet talouspaperin päällä ylimääräisestä rasvasta.
Halkaiset avokadot, kuori ne ja poista kivet. Leikkaa isoiksi kuutioiksi. Marinoi avokadokuutiot sitruunanmehussa, johon olet raastanut sitruunan kuoren ja lisännyt suolaa ja pippuria.
Voitele leipäviipaleet oliiviöljyllä, ripottele päälle hienonnettua timjamia ja suolaa. Paista viipaleet grillipannussa, tavallisessa paistinpannussa tai uunissa grillivastuksen alla, kunnes ne ovat rapeita ja päältä kevyesti ruskeita.
Pese ja valuta salaatti hyvin. Leikkaa brie-juusto ohuiksi viipaleiksi. Kokoa sandwichit lämpimistä leipäviipaleista, brie-juustosta, pekonista, rapeasta salaatista ja avokadosta.
Nauti sandwichit viikonloppubrunssilla tai lämpimänä kesäiltana terassilla.