L’accompagnement
Karamellisoidut calvados-omenat spelttihiutaleiden kera
125 g voita
175 g sokeria
1 kg omenoita (mielellään happamia)
1–2 cl calvados-viiniä
100 g spelttihiutaleita
Sulata noin 2/3 voista paksupohjaisessa paistinpannussa. Lisää 2/3 sokerista ja sekoita, kunnes sokeri ja voi ovat sekoittuneet kunnolla. Ota pannu pois liedeltä. Kuori omenat, lohko neljään osaan ja poista kannat ja siemenkodat. Jos omenat ovat hyvin suuria, voit pilkkoa ne pienemmiksi, mutta on tärkeää, että lohkot eivät ole liian pieniä. Lisää omenalohkot pannulle sokeri-voiseokseen – lado omenat tiiviisti kupera puoli alaspäin. Ripottele pannulle loput sokerista ja paloittele loppu voi omenoiden päälle. Laita pannu uudelleen liedelle keskilämmölle ja anna kiehua hiljalleen, kunnes voi-sokeriseos kuplii omenalohkojen välissä ja alkaa karamellisoitua. Tämä vie noin 15–20 minuuttia. Varo, ettei sokeriseos kiehu liian kovaa ja pääse ruskistumaan. Lisää lopuksi calvados ja anna kiehua ja imeytyä omenoihin hetken aikaa. Paahda spelttihiutaleita kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä 5–6 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja tuoksuvat pähkinäiseltä. Asettele omenat tarjoiluastiaan, kaada karamellisoitunut kastike päälle ja ripottele pinnalle paahdetut spelttihiutaleet.