L’accompagnement

Paahdettu mausteinen taatelileipä

Intro
Makean mausteinen leipä, joka sopii hyvin juustopöytään
1 leipä
Ainesosat & valmistus

75 g voita

150 g hunajaa

60 g fariinisokeria

1 kananmuna

50 g tuoreita pehmeitä taateleita (kivet poistettuna)

½ luomusitruunaa

300 g vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 tl jauhettua kardemummaa

1 tl jauhettua kanelia

ripaus jauhettua neilikkaa

1½ dl piimää

voita vuoan voiteluun

Sulata voi, hunaja ja fariinisokeri kattilassa. Ota kattila liedeltä, kun ainekset ovat sulaneet ja lisää kananmuna – vatkaa huolellisesti, jotta lämmin hunajamassa ei muuta kananmunaa kokkeliksi. Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja sekoita paloihin sitruunan raastettu kuori ja mehu. Lisää vehnäjauhot, ruokasooda, mausteet ja piimä hunajamassaan. Vatkaa taikina tasaiseksi vispilällä ja sekoita lopuksi taatelit joukkoon. Voitele leipävuoka, kaada taikina vuokaan ja paista leipää uunissa 150 asteessa 45–55 minuuttia. Anna leivän jäähtyä ennen tarjoilua. Voit myös viipaloida leivästä ohuita siivuja ja paahtaa ne leivänpaahtimessa tai paistinpannulla.