L’accompagnement

Kuivatut omenat ja päärynät

Intro
Hienot juustot vaativat arvoisensa lisukkeet kuten vaikkapa nämä kuivatut omena- ja päärynäviipaleet.
10 annosta
Ainesosat & valmistus

1 dl vettä

25 g sokeria

2 omenaa

2 päärynää

Laita vesi ja sokeri kattilaan ja anna kiehua, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä. Viipaloi omenat ja päärynät ohuiksi viipaleiksi (noin 1 mm) vihannesmandoliinilla. Älä poista siemenkotia, koska ne näyttävät kauniilta kuivatuissa hedelmissä. Kasta viipaleet jäähtyneeseen sokeriliemeen ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivaa viipaleita uunissa 80–100 asteessa mielellään kiertoilmalla noin 1–1½ tuntia, kunnes ne ovat rapeita, mutta eivät ole saaneet väriä. Anna viipaleiden jäähtyä, ennen kuin laitat ne tiiviiseen purkkiin käyttöä odottamaan.